22 maj 2019
19:00

Frövi IK

Referat: Åmmebergs IF - Frövi IK

Vädret var toppen med strålande solsken när vi åkte från Frövi onsdagen den 22 maj för att spela bortamatch i Åmmeberg. När vi precis börjat värma upp på en gräsplan i bra skick så öppnade himlen sig och det varierade mellan kraftig regn och skyfall inkl åska i luften. Regnet avtog och domaren blåste igång matchen 5 minuter försenat pga regnovädret. Matchen börjar och båda laget känner på varandra med lite fram och tillbaka spel. I matchminut 15 får vi hörna från höger som hamnar hos Danne som får ett jätteläge att göra mål men bollen tar i målvaktens högra stolpe - mycket nära! Fem minuter senare rullar vi upp ett bra anfall där bollen hamnar hos Aspen som nere efter kortsidan inne i straffområdet chipar bollen till Danne som från nära håll nickar in ledningsmålet, 0-1. Efter ett ledningsmål så brukar man få energi men det blev precis tvärt om för Frövi. Vi blir lite loja, tappar tempo och tappar boll väldigt enkelt. Vid två tillfällen mellan matchminut 35 och 43 tappar vi bollen lite enkelt som medför snabba omställningar och övertag för Åmmeberg som resulterar i mål så vid paus så leder hemmalaget med 2-1. I paus får sperlarna chansen att prata ihop sig och alla är överens om att vi kan bättre. Andra börjar ungefär som första och i minut 12 kommer 3-1 efter tamt spel av FIK. Efter målet vaknar vi till och tar löpningar för varandra, förbättrar vårt passningsspel, kommer till avslut och tillåter inte Åmmeberg att skapa några farligheter. Vi har mängdes av chanser men idag så var det inte vår dag. Vi missade också en straff i andra halvlek så ja.. det var inte vår dag. Sätt till chanser och mycket fina lägen så borde vi ha petat in 3-4 mål under matchen men det är bara att köra vidare så kommer vinsterna. Vi tar med oss spelet sista 30 då vi visade upp ett bra spel och skapade mycket.